Tort cu mere, visine si crema de zahar ars

de madi_marin in Torturi, 3 Oct 2010 | 28161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 100 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema de zahar ars :
  • 1 cana zahar
  • 8 oua
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 kg mere
  • 1 canuta cu visine fara samburi
  • Ornare :
  • 1 plic praf de crema de vanilie cu preparare la rece
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar pudra
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere, visine si crema de zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul cu cateva picaturi de apa. Cand am obtinut un caramel clar si deschis la culoare  se toarna intr-o tava 25/35 cm.

Merele se curata de coaja si se taie feliute mici. Se pun peste caramel si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru 15 minute. Apoi se adauga peste mere visinele.

Se bat ouale ca pentru omleta, se adauga zaharul si se mixeaza bine. Se pun esenta de vanilie,  laptele rece si se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna peste mere si visine. Se da la cuptor.

Intre timp se prepara compozitia pentru blat : se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apa si esenta de vanilie . Se amesteca cu spuma de albusuri, apoi se adauga faina si praful de copt. Se toarna peste crema de zahar ars bine inchegata si se mai da la cuptor pentru 20-25 de minute. Se da prajitura la rece in tava pana a doua zi cand se rastoarna pe un platou si se orneaza cu crema preparata din praf, lapte si zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere, visine si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort pentru mama